1e Escape beleving opgeleverd door studenten van Breda University of Applied Sciences (BUAS)

Gefeliciteerd! Je hebt het Escapelokaal gevonden! Dit betekent dat jij jezelf en/of anderen de weg naar een betere wereld instuurt!

Afgelopen maanden zijn social innovation studenten van Breda University of Applied Sciences aan de slag gegaan met het creëren van een plastic awareness escape beleving. Dit project is de opmaat naar het grotere project; een mobiele escape room.*

Door gesprekken met ons en een aantal creatieve sessies op school zijn de studenten gekomen tot drie concept ideeën. Deze werden getoetst aan mij, Cato, en een aantal docenten en leerlingen uit het primair onderwijs. Een definitief concept werd gemaakt en het basis product kreeg vorm. Er is hard gewerkt en het eindresultaat spreekt tot de verbeelding. Complimenten.

Collaborative learning.

Vandaag was de eindpresentatie. Studenten van De Rooi Pannen uit Tilburg schoven aan voor het verder uitwerken van een deel van de beleving. Ik kijk ook bij deze studenten uit naar een mooie samenwerking.

De eerste test van de nieuwe escape beleving zal plaatsvinden in februari op 2 basisscholen. Mocht je als school interesse hebben, we zoeken nog een derde school. Het betreft een test bij  groep 7 of groep 8, duur: ca. 2 uur. Stuur een mailtje naar stopmetplastic@teamplesstic.com

* Een mobiele ‘awareness rond plastic’ escape room, een tijdelijke eyecatcher in de wijk. Ontwikkeld en ontworpen vanuit co-creatie tussen didactisch experts, experience designers, creatieve bouwers, young professionals, (bekende) creatieven, kunstenaars en de jonge doelgroep zelf!

#stopmetplastic