2 mei 2018 – het avontuur is begonnen

Vandaag is het woensdag 2 mei, de start van een gaaf project, ontstaan tijdens het skaten met dochter Cato. We gaan de wereld een heel stuk mooier maken door ons in te zetten voor minder plastic in het milieu. Hoe? Op basis van waar we goed in zijn. Cupcakes bakken en het ontwerpen van belevingen. To be continued…

Het is een mooie lentedag. We hebben de skates aangetrokken en skaten op ons gemak richting het Mastbos in Breda. Aan de rand van het bos strijken we neer voor de lunch en bespreken het leven. Cato is 9 en ik ben 40. Ik zeg, “Cato, hoe gaat het?”. Het gaat goed met haar maar niet zo goed met het milieu. Ze baalt als een stekker dat we met zijn allen de wereld zo vies maken met al het plastic en dat hierdoor de dieren op aarde doodziek worden en wij uiteindelijk ook. Ik kan dit alleen maar bevestigen.

Hoe kunnen we hier iets aan doen? We kunnen gaan opruimen zoals we zien bij The Ocean Cleanup, of we gaan mensen er bewust van maken dat er inmiddels genoeg plastic is geproduceerd en dat er geen plastic meer moet bijkomen en dat er zat duurzame alternatieven zijn. We gaan voor deze laatste optie.

We slaan de handen in elkaar en gaan er iets aan doen. Om het traject vol te houden moeten we een project bedenken wat echt vanuit onszelf komt. We zijn samen gek op cupcakes bakken, dus dit is een mooie basis van waaruit we het thema plastic kunnen invliegen. Ik wil graag nogmaals een escape room bouwen en dat is dan weer een mooie vorm die vandaag de dag erg populair is. Vandaag laten we het hierbij, maar beslissen we dat we overgaan tot actie.