Een verslag van mijn World Cleanup Day

’s-Ochtens kwam ik al vroeg uit de veren. Papa maakte mij wakker om 7uur. Na een boterham kwam om 8 uur opa helpen met het inladen van de spullen.

Om halfnegen gingen we alles klaarzetten op de Haagsemarkt in Princenhage. Het was leuk om de tent op te zetten en de grote posters met mijzelf erop op te hangen.

Om kwart voor tien kwam Greetje Bos, wethouder Leefbaarheid, Wijkveiligheid, Financiën en Energietransitie. Greetje opende de dag en ik heb iets gezegd tegen alle aanwezigen.
Samen met de wethouder, Koen van StraatbaasYes, nog met een papa en vier andere kinderen ben ik naar het voetbalveld van Groen-Wit gelopen. Op de route raapten we afval op. Het was erg leuk om te doen. Er lag ook heeeeeeeeeeel veel rotzooi, vooral in de bosjes. Na een uur of twee kwamen we weer terug bij de tent om de markt. Iedereen uit mijn groepje deelde ik een ijsje uit. Ze waren erg lekker. Na de middag had een meisje met een mega zonnebril haar #zwerfvuil bingokaart vol. Ze ontving van mij een medaille en een beker.

We hebben met heel veel mensen Princenhage schoner gemaakt door 125 kg zwerfafval op te rapen. Naast schoner ook blijer iedereen kreeg heel veel duimpjes omhoog.

Dit vond ik het leukste van de dag: de hoeveelheid afval die we hebben opgehaald.
Tip voor iedereen: ruim als je afval ziet liggen op straat het op.

Cato