… kom, laten we een bank beroven

Ik loop met Cato over het perron van treinstation Dieren. We zien weer wat zwerfplastic liggen en rapen het op. “Cato, zullen we niet gewoon stoppen met al die Team pLESStic! acties, het houdt niet op.” Cato: “Nee papa, we gaan gewoon door.” Ik: “Oké … kom, laten we een bank beroven.

Escape room: LET’S ROB THE BANK!

In Breda spelen we familie escape ‘Let’s Rob the Bank’. Veldonderzoek is cruciaal voor ons Plastic Escape Room project.

Top

Wat werd bevestigd is dat meerdere en mooi gethematiseerde kamers echt veel bijdragen aan de spelbeleving. Humor is belangrijk, een goed verhaal en puzzels die je enkel met meerdere mensen kunt oplossen en niet direct lukken geven extra veel lol.

Tip

De theezakjes in het café zitten in plastic verpakking en de zakjes zelf zijn ook van plastic. Je kan een keuze maken in leveranciers die extra aandacht hebben voor het milieu. Een goed voorbeeld is Jaarbeurs Utrecht, zij bekeken heel de leveranciersketen en spraken een mooie ambitie uit.

“Ons doel is om in 2020 geen afval meer te produceren, door 100% te scheiden en grondstof de basis te laten zijn voor nieuwe producten. Zo staan er bijvoorbeeld afvalbakken binnen Jaarbeurs die papier, plastic en restafval scheiden en maken we gebruik van recyclebaar papier.”

jaarbeurs.nl/mvo