Mini-disco tijdens de Landelijke Opschoondag 2023

Mini-disco tijdens de Landelijke Opschoondag 2023

Al weken is daar die spiegel. Hij hoort daar niet, hoewel… de reflectie van de winterzon maakt van de gemeentelijke papierstortkoker een kleurrijke mini-disco. Dat vrolijkt de buurt wel lekker op. Maar iemand heeft niet voor deze reden de spiegel daar gedropt, hij, zij of hen moest er vanaf, wetende dat het niet past in de papierbak.

Zoals het met veel dingen gaat… zonder aandacht gaat de glans er snel van af, zelfs bij de spiegel. Van fier rechtopstaand naar splinters all over the place! Het is vandaag Landelijke Opschoondag, de gevaarlijke scherven worden verzameld, deze hoek van de wijk is weer schoon. Maar wat is schoon zonder de kleur van een prisma aan licht?

“Op zaterdag 18 maart is alweer de 21e Landelijke Opschoondag. Samen met vrienden, familie, buren en collega’s steken we de handen uit de mouwen, en maken we onze straten, parken, pleintjes, vijvers en grachten schoon.”

Bron: NL-schoon

Spiegelglas is vensterglas met een laagje metaal (vroeger kwik, tegenwoordig aluminium, koper of brons). Het glas heeft een andere samenstelling dan verpakkingsglas. Lever spiegelglas in bij de milieustraat of het afvalbrengstation in de bak voor vlakglas, of bij de glashandel. – Bron: Milieu Centraal