Opening Zero Waste Week 2 – 8 Juli 2022

Elisah Pals, oprichter Zero Waste Nederland, neemt ons mee bij de start van de Zero Waste Week Nederland. Bekijk hier het hele programma: https://zerowasteweek.nl/

Welkom bij de Zero Waste Week. Hét festival dat jou laat zien hoe leuk leven met minder afval is! Van 2 tot en met 8 juli, in Breda, op 7 toffe locaties in de stad. 

Ga jij mee het goede leven vieren? Bekijk het programma en maak ook een verschil!

De Zero Waste week is een initiatief van Bredase Klimaatburgemeester Elisah Pals, plus heel veel betrokken ondernemers, maatschappelijke partijen, onderwijsinstellingen en inwoners uit de stad..

Programma: Inspirerende en verdiepende sprekers en workshops, indrukwekkende films, heerlijk zero waste eten, betrokken bedrijven en fijne initiatieven, gelijkgestemden en nieuwe ontmoetingen, en zelfs een labrador die zwerfafval opraapt. De Zero Waste Week is voor jong tot oud interessant en het begin van een positieve tijd!

Waarom: De gemeenteraad van Breda heeft een motie aangenomen waarin wordt gesteld dat de stad in 2030 zwerfafval vrij moet zijn. Om dit voor elkaar te krijgen zijn er veel zaken die moeten worden aangepakt. Van meer opruimen tot minder verpakkingen en spullen produceren en weggooien. Tijdens de Zero Waste Week laten we zien hoe leuk, gezellig, leerzaam en zelfs veel goedkoper een leven met minder afval is. 

Wie: Elisah Pals is initiatiefnemer van deze week en oprichter van Zero Waste Nederland 

“Leven zonder afval achter te laten voelt goed. Tegelijk beseffen we ons dat veel mensen wel willen, maar nog geen idee hebben hoe. De Zero Waste Week brengt ideeën en mensen samen, laat zien wat er kan, en maakt het leuk. De Zero Waste Week geeft, deelt en viert het leven.Vier dit met ons mee.” 

Waar: Elke dag is er weer een locatie waarin en waar vanuit alles gebeurt: Stadsgalerij Breda, Boerderij Wolfslaar, Brandpunt, Parels, Nieuwe Veste, Chassé Cinema, Curio, STEK + diverse betrokken horeca en winkels in Breda.

Website: De eerste Zero Waste Week in Breda wordt een feestje. Ontdek het hele programma via www.zerowasteweek.nl.