#stopmetplastic Cato ontvangt jeugdlintje Gemeente Breda!

Weet u nog? Dit najaar werd Princenhage een stuk schoner door de actie “Opgeruimd Princenhage”. Geïnitieerd door onze Pure Stories jonge dame Cato (10) bracht ze 75 man op de been en haalde ze samen 125 kilo zwerfafval uit de stuiken en van de stoep in Princenhage. Deze actie en haar grotere #stopmetplastic campagne over het terugdringen en recyclen van wegwerpplastic werd opgemerkt en beklonken met een jeugdlintje tijdens een feestelijke bijeenkomst in poppodium MEZZ samen met familie, vrienden en bekenden.

Iedereen mocht een Bredaase jongere voordragen die zich in het afgelopen jaar op een bijzondere manier heeft ingezet om Breda een nog mooiere en socialere plek in Nederland te maken. Zo ook werd Cato voorgedragen en verdiende haar lintje omdat zij zich dus heeft ingezet voor o.a. een schoner Princenhage.

Drie jeugdhelden, Cato, Siem en Donita werden dinsdag in het zonnetje gezet. Het was die dag de internationale dag van de rechten van het kind en dat werd door de Gemeente Breda gekoppeld aan het uitreiken van de allereerste jeugdlintjes. Cato ontving haar lintje uit handen van burgemeester Depla en wethouder de Bie. Wat het extra bijzonder maakte was of is dat Cato nu de allereerste persoon is in de gehele geschiedenis die een jeugdlintje heeft ontvangen van de Gemeente Breda.

Cato heeft een heleboel andere grootse plannen: zo is er een eerste podcast over het terugdringen van wegwerpplastic in de maak en denkt ze na over een escape room over wegwerpplastic voor kinderen in Breda en er buiten. Een centrale plek waar mensen met elkaar in discussie kunnen over het grote plastic probleem.