Super stoer, de Rijksmuseum Escape Game

We hadden de allerlaatste kaarten te pakken voor een spannende escape game in het Rijksmuseum Amsterdam. Met het gezin trekken we er vroeg op uit om inspiratie op te doen voor onze eigen plastic awareness escape game. Complimenten, wat zat het goed in elkaar, wat was het spannend en wat hebben we veel plezier gehad. En oja, we hebben ook nog wat opgestoken.

Trailer voor de escape game in het Rijksmuseum.

Het is al ver na sluitingstijd als Rijksmuseummedewerker Bert merkt dat hij niet alleen is. In de bibliotheek van het museum ziet hij een schim. Na een vergeefse achtervolging en nader onderzoek, blijkt dat er een pagina met een bijzondere formule is verdwenen uit het eeuwenoude boek van de Italiaanse magiër en alchemist Alessandro Cagliostro.

www.rijksmuseum.nl/nl/rijksmuseum-escape-game

De escape game in het Rijksmuseum is een totaalbeleving die start zodra je het museum nog maar binnenloopt. De introductiefilm brengt je in de stemming en de eerste puzzels spreken al tot de verbeelding. Niets is wat het is, het gaat niet om alleen kijken maar ook om echt zien. De ontknoping zit goed in elkaar en de oplossing is een denkertje.

De Israëlische magiër Magus Cagliostro bedacht een escapegame voor het Rijksmuseum

www.jpekker.nl/de-israelische…rijksmuseum/