Team pLESStic! in de jury van de Dopper Changemaker Challenge Junior 2020

Dopper, bekend van de herbruikbare flessen, heeft een internationaal plastic afval lespakket. Dit lespakket hoort bij de “Dopper Changemaker Challenge Junior”. Cato kwam je al tegen in het pakket, maar nu zitten we ook nog in de jury. Wat een feest. Door de Corona-crisis is het helemaal omgegooid en is alles digitaal, hierbij een update. Bron: e-mail van Dopper.

“WE HEBBEN JOUW HULP NODIG – Hallo, ik ben Stella. Samen met mijn vrienden Simon en Stinky, een pratend stinkdier ben ik op zoek naar oplossingen voor wegwerp-plastic. Het grote probleem rondom wegwerp plastic en de enge plastic soep leggen we je uit in ons boek. Met zijn drieën reizen we de wereld rond en dagen we kinderen uit ons te helpen dit probleem op te lossen. In het Verenigd Koninkrijk, Nepal, Duitsland, België en Nederland. Plastic-vervuiling is overal, maar kinderen ook. En wij bepalen hoe het plastic-verhaal afloopt!”

https://dopper.com/nl/changemaker-challenge-junior

We gaan ervoor!

Halverwege januari zijn we begonnen met de campagne en leraren hebben al meer dan 25.000 kinderen aangemeld in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, België, Nepal en Nederland. Hier zijn wij ontzettend trots op! Deze week zijn wij ook gestart met de kindercampagne voor online deelname aan de challenge, waarbij kinderen zelf of samen met 1 of 2 andere kinderen vanuit huis een oplossing kunnen bedenken en uitwerken voor het plasticprobleem. Ook hier doen al 300 kinderen mee!

Corona-crisis en thuisblijven

Omdat in de meeste landen waar kinderen meedoen, de scholen dicht zijn vanwege de Corona-crisis, hebben wij een aantal dingen veranderd aan de Dopper Changemaker Challenge Junior.

De challenge voor leraren in de klassen

Wij begrijpen maar al te goed dat het voor leraren heel lastig is les te geven op dit moment. Leraren die hun klassen al hadden aangemeld in de afgelopen weken zijn mogen nog steeds mee te doen aan de challenge, via online lessen. Maar ze mogen ook nog later mee doen, als de scholen weer open gaan, tot ver na de zomervakantie (tot wanneer precies moeten we nog bepalen).

De challenge voor kinderen die online meedoen

Om kinderen een toffe en leerzame activiteit te bieden nu zij thuis moeten blijven, is onze kinderwebsite deze week open gegaan. Kinderen kunnen zelf of samen met een broer(tje) en/of zus(je) meedoen aan de challenge. Alle informatie en benodigde materialen zijn op de website te vinden. Kinderen kunnen nu hun oplossingen inzenden tot 28 juni.

De (halve) finale

De finaledag op 6 juni gaat niet door. Wij hebben besloten om de gehele challenge te verlengen tot in ieder geval na de zomervakantie. Zo kunnen leraren dus ook nog gewoon meedoen met hun klas, als de scholen weer open gaan. Een nieuwe finaledatum weten we nog niet. Dit betekent helaas ook dat de halve finale/selectie van 19 mei niet door zal gaan.

Voor de kinderen die online meedoen, organiseren wij wel graag voor de zomer nog een selectieronde/halve finale. Hiervoor nodigen we je ook van harte uit! Een datum en meer informatie zullen we je nog laten weten.

Mocht je in de tussentijd vragen hebben, dan horen wij dat natuurlijk graag!

Inschrijven; leraar of kind:

“ZORG JIJ DAT HET PLASTICVERHAAL GOED AFLOOPT? – Natuurlijk doe jij dat. Zo’n zeeheld ben jij. Voor je het weet, ben je de wereld aan het veranderen. Let maar op! Als leraar kun je hieronder in één keer je hele klas aanmelden. Geen leraar? Kinderen (8 tot 12 jaar) kunnen zich ook alleen of in teams van 2 of 3 opgeven. Dus, waar wacht je nog op?”

https://dopper.com/nl/changemaker-challenge-junior/letsgetstarted