Waar staan we nu?! Stand van zaken ‘De Plastic Escape Room’.

Inmiddels zijn we 3/4 jaar verder en ontdekken we meer en meer hoe de hazen lopen binnen plasticland. Naast de acties die we organiseren, de presentaties die we geven en niet te vergeten de podcasts die we lanceren, is ons hoger doel: impact maken en duurzame plastic reductie.

“Hoe zouden onze achterkleinkinderen willen dat we vandaag met plastic omgaan?”

Merijn Tinga || Plastic Soup Surfer

Mobiele Escape Room

Een middel/vorm om impact te maken is een belevingsvolle en mobiele escape room. Deze escape room zit vol humor, innovatie en een stevige serieuze onderlaag die motiveert en niet afstraft. Student, consument, tussenschakel en producent zijn betrokken en handen worden ineengeslagen voor een mooiere en gezondere toekomst.

Co-creatie

Om de mobiele Escape Room te maken zijn er geld en middelen nodig. De eerste stappen zijn fantastisch te zetten vanuit eigen pot en het is goed dat iedereen in het gezin je steunt. Echter om een slag te maken en los te komen van het spelen in de marge moeten we samenwerken met de grote jongens en meiden.

“Een beetje onzin op z’n tijd, bevordert wijs- en weterigheid!”

Willy Wonka

Op dit moment werken we samen met Breda University of applied sciences en De Rooi Pannen, de andere partners waar we mee in gesprek zijn kan ik niet noemen. Wel kan ik vertellen dat er een subsidieaanvraag loopt bij deelregeling Vormgeving van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie.

Stimuleringsfonds Creatieve Industrie

Het fonds ondersteunt projecten die bijdragen aan het bevorderen van hoogwaardige kwaliteit, ontwikkeling en professionalisering van de hedendaagse Nederlandse vormgeving. Mij lijkt er een match, echter de vraag is altijd bij een subsidie, zien zij die ook. Vast wel!