Wij ontwerpen een vette STOP!MOTION workshop voor de Kids Klimaat Experience

Meer dan elfhonderd kids kwamen samen in Breda voor een grote kinder-klimaattop. De Koepel, een indrukwekkende voormalige megagevangenis, was het decor voor de Kids Klimaat Experience. Team pLESStic! ontwierp 1 van de 8 workshop voor 120 groep 8-ers.

“Ik dacht eerst, wat ontzettend suf is stop motion animatie. Maar het was echt zo gaaf om met deze opdracht aan de slag te gaan.”

Yuri, leerling De Spoorzoeker, Breda
Sfeerverslag Kids Klimaat Experience 2019.

In de workshop STOP!MOTION komen personages langs. Ludieke karakters elk met hun eigen eigenaardigheden en reactie op klimaatacties. Het is leuk en soms vervelend om te zien dat je je in hen herkent. De personages zetten je aan het denken en de opdracht laat zien dat je zelf stappen kunt zetten en invloed kunt hebben, het maakt jou klimaatproof.

Een selectie, 3 van de 30 Stop!Motion animaties!

De workshop is door Cato & mij ontwikkeld en is een co-productie met Makersbase Breda, onderdeel van de Nieuwe Veste. Ik heb erg genoten van de samenwerking.

“Een lastig thema wordt tastbaar gemaakt met een techniek wat jong en oud aanspreekt.”

Team pLESStic!

Mocht je dit lezen en interesse hebben in de workshop STOP!MOTION. We kunnen hem uitrollen op ieder gewenst evenement en schalen naar waar nodig. Van 15 tot héél veel personen. Een lastig thema wordt tastbaar gemaakt met een techniek wat jong en oud aanspreekt.